Diploma-eisen Diploma Zwemmen

De eisen voor de verschillende diploma’s op de afdeling Diploma Zwemmen kunt u hieronder downloaden.

Diploma Zwem-ABC:

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma's: Zwem-A, Zwem-B en Zwem-C.
Zwem-A en Zwem B zijn waardevolle tussenstappen op weg naar het diploma Zwem-C. Met het Zwem-C heb je het predikaat zwemveilig en dit staat garant voor een leven lang zwemplezier. Het is raadzaam om regelmatig te blijven zwemmen na het behalen van het Zwem-ABC. Kinderen in de groei die hun geoefendheid niet op peil houden, lopen het gevaar dat de opgedane vaardigheden in het water verminderen of zelfs verloren gaan. Het spreekt vanzelf dat daardoor de veiligheid van het kind niet langer gewaarborgd is.

Na het behalen van het Zwem-ABC kun je je zwemvaardigheid nog verder vergroten met onze diploma's Zwemvaardig Basis 1 en 2 en daarna met de zwemvaardigheidsdiploma's:

Zeker voor jonge kinderen die het Zwem-ABC hebben voltooid, is het raadzaam regelmatig te blijven zwemmen om hun geoefendheid op peil te houden. Met de zwemvaardigheidsdiploma’s wordt gezwommen voor conditie- en slagverbetering en worden nieuwe vaardigheden aangeleerd.

Wie geïnteresseerd is in de wereld onder water heeft een leuke basis met het zwemvaardigheidsdiploma Snorkelen. Er zijn 3 diploma's Snorkelen te behalen.

Leer de basis van waterpolo, zoals met één of twee handen vangen en werpen, zwemmen met de bal en de bal op verschillende manieren oppakken en natuurlijk de beginselen van wedstrijden.

Bij het zwemvaardigheidsdiploma Survival leer je hoe je jezelf kunt redden als je onverwachts in het water terecht komt. Je leert wat je absoluut niet moet doen als een vriendje in nood is, maar uiteraard ook wat je wel moet doen. Alle onderdelen dienen gekleed te worden uitgevoerd. De kleding bestaat uit een basis- en uitgebreid kledingpakket. Survival wordt op 3 niveaus gegeven.

Bij de wereldzwemslagen leer je veel nieuwe zwemslagen.