Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in Unknown on line 0

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in Unknown on line 0

Lifeguards bieden Coronahulp

Gespot op Facebook: https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmark.peeters.96%2Fposts%2F10226758778380756&show_text=true&width=500

Van onze vereniging hebben drie leden zich hiervoor aangemeld en zijn actief geweest, te weten: Marit, Maarten en Simon. Misschien moeten we vier zeggen, want ook de RVR-coördinator Mark is lid van onze vereniging.

Zij hebben ongeveer een half jaar niet-spoedeisend COVID-vervoer namens het Rode Kruis Utrecht gedaan. Dit bestond uit twee hoofdgroepen, namelijk mensen vanuit het ziekenhuis weer naar huis brengen. Door de verplaatsingen kon dit door het hele land zijn. En ook veel dialyseritten. Patiënten die dialyse nodig hadden, maar, doordat ze ook besmet waren met Corona, geen gebruik konden maken van het standaard vervoer voor dialyses. Deze zijn namelijk niet ingericht voor vervoer van Coronapatiënten. Naast deze twee hoofdgroepen, soms ook ander vervoerswerk, zoals het vervoer voor de voedselbank of het verplaatsen van daklozen met COVID, naar de speciale opvang hiervoor.

Dit is later aangevuld met vaccinatieritten. Dit is het brengen en halen van personen die gevaccineerd moesten worden. Het was niet alleen het vervoer, maar ook de begeleiding op de locatie zelf. Veel van deze mensen zitten in een rolstoel of lopen normaal met een rollator.

Voor alle bovenstaande ondersteuning gold dat deze mensen binnen hun eigen netwerk geen mogelijkheid hadden om dit te regelen.

Gelukkig met de dalende Coronacijfers is deze hulp nu niet meer nodig.