Bewakingen

Wat doet Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen?

Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen (RVP) is een reddingsbrigade die bewakingen uitvoert op de Vinkeveense Plassen. Daarnaast voeren wij ook specifieke bewakingen uit, denk hierbij aan evenementen of festivals in de hele regio. Zowel overdag als ’s nachts zijn wij inzetbaar, en dankzij het gebruik van trailers kunnen wij overal komen. Ook het bewaken op meerdere achtereenvolgende dagen is mogelijk. Aan boord van onze boten hebben wij mensen met een EHBO-diploma en het bijbehorende materiaal, dus indien nodig kunnen wij meteen hulp bieden.

Om dit reddingswerk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, beschikken wij over twee boten. De eerste is een reddingsvlet, volledig uitgerust met onder andere een 9,9 PK sterke buitenboordmotor. Daarnaast hebben wij ook een snelle reddingsboot met een motor van 30 PK. Beide boten beschikken onder meer over een eigen (kantel)trailer, nachtverlichting en een EHBO-koffer.

Informatie

Meer informatie is te verkrijgen via emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..