Geslaagd voor zijn vaarbewijs!

ER zijn weer geslaagden, naja, eentje dan. Korte voorgeschiedenis: Als reddingsbrigades samenwerken is er vaak meer mogelijk dan een reddingsbrigade in haar eentje kan waarmaken. Zo hebben een aantal reddingsbrigades in Utrecht samengewerkt om een cursus klein vaarbewijs I te organiseren, speciaal voor haar leden, tegen een gereduceerd tarief. Deze cursus heeft twee dagen in beslag genomen bij de locatie van Reddingsbrigade IJselstein. Vanuit onze vereniging heeft Tim Vreeburg, lid van varend redden en zweminstructeur Zwem-ABC bij diploma zwemmen, zich hiervoor aangemeld.


‘Het is fijn dat deze mogelijkheid geboden wordt nu, ik wil al sinds mijn 15de het vaarbewijs halen maar het kwam er maar niet van. Zelf het boek doorbladeren lukte mij niet, dus deze mogelijkheid kon ik niet afslaan.’ Samen met nog negen andere leden van diverse reddingsbrigades in de buurt heeft Tim de les doorgenomen onder leiding van Ben van Kuringen. Voor de oudere leden is hij waarschijnlijk wel bekend omdat hij opleidingen door het hele land verzorgt voor bijna alle maritieme en nautische vaardigheden. ‘Ben is een inspirerende man en hij kon ons goed voorbereiden op het examen bij het CBR. Naast het vaarbewijs kan hij nog veel meer cursussen geven, dus wellicht zien we hem een keer terug bij onze vereniging.’
Om lifeguard schipper te worden op de snelle boot is het verplicht om in bezit te zijn van het klein vaarbewijs I. Er moet altijd minimaal één lifeguard schipper aan boord zijn als de snelle boot vaart, dus deze cursus is zeker voor herhaling vatbaar.