Reddingbrigade Vinkeveense Plassen bij Triathlon Woerden

Op Tweede Pinksterdag heeft Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen toezicht gehouden bij Triathlon Woerden. Dit jaarlijkse sportevenement is al jaren favoriet bij veel triatleten. Het zwemonderdeel vindt plaats in de Singel rondom het stadscentrum. De reddingsbrigade zorgt voor de veiligheid bij het zwemonderdeel. Zij letten goed op de zwemmers en bieden hulp als dat nodig is, maar zorgen er ook voor dat scheepvaart de zwemroute niet opvaart.

De Vinkeveense reddingsbrigade heeft sinds vorig jaar twee rescueboards in bezit. Dit zijn een soort surfplanken waar een reddingszwemmer op ligt. Bij Triathlon Woerden zijn de rescueboards ingezet. Het board heeft geen motor en kan daardoor veilig dichtbij de zwemmers komen zonder dat de zwemmers daar last van hebben. Als een zwemmer in de problemen raakt, dan kan hij gemakkelijk het board vastgrijpen en erop klimmen.

Lijkt het jou leuk om kennis te maken met Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen en het werk dat zij doen? Stuur dan een bericht via het contactformulier (onderwerp zwemmend redden). Met name in de zomerperiode zijn er veel evenementen waar wij toezicht houden. Daarnaast geven wij les in reddingszwemmen van september tot en met juni op woensdagavond in het Veenweidebad in Mijdrecht. Je kunt gratis twee proeflessen volgen.