ZDRV/RVP verzilvert Beursvloer overeenkomsten op Eiland 5 in Vinkeveen

Op donderdag 8 maart 2018 werd de 8e Beursvloer De Ronde Venen gehouden in het gemeentehuis van Mijdrecht. Op deze maatschappelijke beursvloer biedt men verenigingen, stichtingen en bedrijven de kans om live met elkaar in contact te komen en matches te maken. In slechts 1,5 uur tijd onderhandelen ze samen over vraag en aanbod. De 8e beursvloer De Ronde Venen leverde maar liefst 93 matches op tegen 75 in 2017.

Gemeente De Ronde Venen en de firma van Walraven groothandel in infra en installatiematerialen aan de Nijverheidsweg in Mijdrecht en ZDRV/RVP hadden een match. De drie partijen vonden elkaar Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen onderdeel van de ZDRV in Mijdrecht had een goede match en kreeg van de Gemeente en van Walraven een AED. (Automatische Externe Defibrillator). Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

Als tegenprestatie heeft de ZDRV/RVP een aantal gemeenteraadsleden en wethouder Rein Kroon uitgenodigd om samen met de BHVers van van Walraven en algemeen directeur Henk van Walraven de tegenprestatie op Eiland 5 in Vinkeveen bij te wonen. Waaruit bestond de tegenprestatie: Rondvaart over de plassen in de Reddings-boot en vlet en na de demonstratie van de reddingshulpmiddelen en het oefenen in het werpen van de reddingshulpmiddelen zoals klos-, werpzak-, werpbal- en lijn gooien om de drenkelingen vanaf de kant te redden. De rescue board was een hele bijzondere demonstratie om drenkelingen op de rescueboard (surfplank zonder zeil)aan de wal te krijgen. Na  het varen, de demonstratie en oefeningen waren het wethouder Rein Kroon en algemeen directeur Henk van Walraven klaar om de AED aan ZDRV penningmeester Olivier van Schie te overhandigen.

De 2e beursmatch met Hotel Mijdrecht aan de 201 bestond uit een All In vergaderarrangement voor onze jaarlijkse Algemene jaarvergadering ZDRV/RVP in het Hotel Mijdrecht. De familie de Vries eigenaar/directeur van Hotel Mijdrecht genoten zichtbaar van de demonstraties, het oefenen en het op spectaculaire wijze  varen met de Reddingsboot van de Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen. Aan het slot van de middag reikte Gerard de Vries de Voucher uit aan David Drooge lid van de Zwem Vereninging  De Ronde Venen en Reddingbrigade Vinkeveense Plassen.


Ontvangen reactie van Van Walraven

“Ik kijk met veel plezier terug op de Match die we hebben gemaakt op de beursvloer van 8 Maart 2018! We zijn heel blij de ZDRV te hebben kunnen sponsoren met een AED, samen met Gemeente De Ronde Venen. Wanneer er ergens een AED goed van pas komt is het wel bij de ZDRV!. De kennismaking met jullie enthousiaste vrijwilligers tijdens de overhandiging afgelopen zaterdag 16 Juni op Vinkeveen was inspirerend. Dank voor de leuke tegenprestatie die jullie hebben geleverd voor onze BHV-ers en dank voor het boottochtje. Graag wens ik jullie veel succes en weinig reddingen!"

Groeten,
Henk


Ontvangen reactie van Hotel Mijdrecht

Goedemorgen Team Beursvloer zdrv/rvp,

Ik wil jullie nogmaals hartelijk bedanken voor de ontzettend leuke en leerzame middag. We hebben allemaal genoten!

Met vriendelijke groet,
Gerard de Vries


Reactie van Wethouder Kroon in een aantal zinnen:

Wethouder Kroon en de aanwezige raadsleden waren zeer onder de indruk van de professionele werkhouding van de reddingsbrigade. Naast veel informatie waren de uitgevoerde acties op het water zeer indrukwekkend. Wethouder Kroon is blij dat de gemeente samen met handelsonderneming Van Walraven deze AED beschikbaar hebben kunnen stellen. Hiermee kan de reddingsbrigade echt mensenlevens redden. Hopelijk is het niet nodig, maar mocht het nodig zijn dan is in ieder geval de AED aanwezig. De wethouder wenste de reddingsbrigade alle goeds toe en hoopte dat de AED nooit gebruikt zou hoeven te worden.