Sinterklaasfeest

Zaterdagmiddag 24 november 2018 was het één groot feest in het Veenweidebad in Mijdrecht! Zwemvereniging de Ronde Venen (ZDRV) vierde namelijk het Sinterklaasfeest.

De kinderen van de ZDRV hebben in het zwembad allerlei spelletjes gedaan met echte pietenoefeningen. In de glijbaan werd bijvoorbeeld geoefend met zo snel mogelijk naar beneden komen. Dit is erg handig wanneer een piet snel het dak af moet. In het water werd een uitdagend parcours afgelegd met een zak met cadeautjes. Pieten moeten namelijk ook op lastig bereikbare plekken cadeautjes kunnen bezorgen. Ook liedjes zingen is een belangrijke pietentaak. Voordat dit geoefend kon worden, moesten eerst de zinnen van het lied “Zwarte Piet ging uit fietsen” van de bodem opgedoken worden.
Sinterklaas en zijn pieten hebben hun handen vol dit jaar. Er worden namelijk heel veel nieuwe pieten opgeleid. Deze pieten doen goed hun best, maar het gaat nog niet altijd even goed. Op het sinterklaasjournaal was te zien dat de pieten bijvoorbeeld de cadeautjes hebben uitgepakt i.p.v. ingepakt. Ook zijn er chocoladeletters uit de doosjes gehaald om te controleren of de juiste letters in de doosjes zitten.
Omdat Sinterklaas een training met de nieuwe pieten gepland had staan, had hij twee van zijn beste pieten naar het Veenweidebad gestuurd. Ze hadden een duidelijke opdracht meegekregen: eerst kijken of de kinderen goed aan het oefenen waren, dan voorlezen uit het grote boek en natuurlijk pepernoten uitdelen. De pieten waren erg vrolijk en enthousiast toen ze zagen hoe goed de kinderen de pietenoefeningen deden. Totdat ze er opeens achter kwamen dat ze het boek van Sinterklaas ergens kwijt waren geraakt...
De pieten werden zenuwachtig. Als Sinterklaas dit zou horen, zou hij vast niet blij zijn... Gelukkig konden de kinderen helpen zoeken. Piet had het boek het laatst in de verenigingsruimte Bubbels gezien, dus daar werd een grote zoektocht gestart. Gelukkig werd het boek gevonden en kon het feest verder gaan. Na het voorlezen uit het boek was het tijd voor de pietenstopdans, limonade en natuurlijk waren er ook cadeautjes om uit te pakken.
Na een gezellige middag ging de pieten weer terug naar Sinterklaas. Vol trots verlieten de pieten het zwembad. Tot volgend jaar!