Welkom bij Zwemvereniging De Ronde Venen / Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen

Zwemvereniging De Ronde Venen is een vereniging met heel veel enthousiaste vrijwilligers die onder andere de opleidingen verzorgen voor:

 • Diploma Zwemmen: de ABC-diploma’s, zwemvaardigheidsdiploma’s en survivaldiploma’s op de zaterdagochtend
 • Zwemmend Redden: de diploma’s op het gebied van zwemmend redden op de woensdagavond
 • Varend Redden: diploma’s op het gebied van de waterhulpverlening van Reddingsbrigade Nederland

Lees meer...

Sponsorzwemmen voor Kika

Afgelopen woensdag (24 november) zijn we met de afdeling Zwemmend Redden met succes in actie gekomen voor Kika!

De leden hebben elk 10 minuten zoveel mogelijk baantjes gezwommen en werden per baan (of met een vast bedrag) gesponsord door hun zelf gevonden sponsors. De sfeer was goed, voor de gelegenheid werd er motiverende muziek gespeeld en er zijn in totaal vele kilometers afgelegd. Initiatief voor deze actie lag bij Sanne Spelbos, een van onze Zwemmend Redden leden. Normaal gesproken zwemmen we elk jaar voor de actie Serious Rescue, voor Serious Request. Dit ging nu niet door, wat Sanne op het idee bracht om te gaan zwemmen voor Kika. Zij verloor zelf een goede vriend aan kanker, wat haar op het idee bracht om voor dit mooie doel geld op te gaan halen. Dat moedigen wij als vereniging natuurlijk enorm aan. De actie is al een groot succes te noemen. Op het moment van schrijven staat de teller al op ruim 1170 euro en we hebben nog 20 dagen te gaan voor de actie helemaal afloopt. Ook nog doneren? Dan kan via deze link

Dank aan alle leden en sponsoren!

 

Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen ingezet bij dijkdoorbraak

"Als gevolg van hevige regenval en een enorme waterafvoer sinds 20 oktober 2021 is in de nacht van 29 op 30 oktober de lekdijk doorgebroken. Dat leverde een enorme chaotische en onoverzichtelijke situatie op in met name de wijken De Meren, De Tuinen en De mossen. Daar wonen in totaal ongeveer 6000 mensen en daarvan zijn er zeker 1000 zwaar getroffen met meerdere ernstige gewonden. Er gaat geëvacueerd worden. De Brandweer, het Rode Kruis en enkele afdelingen van de Reddingsbrigade zullen daarbij behulpzaam zijn en zullen het ondergelopen gebied gaan betreden. "

Lees meer...

Vrijwilligersmarkt

Wij staan met onze stand op de virtuele vrijwilliigersmarkt van gemeente de Ronde Venen.

Heb je onze stand bezocht en wil je weten welke vacatures er open staan? Zou je graag rond willen kijken op deze markt, bezoek hem hier.

Neem een kijkje op onze vacature pagina. Wil je meer informatie of in gesprek gaan, laat het ons weten.

Vacatures

Binnen de vereniging zijn we eigenlijk altijd op zoek naar vrijwilligers voor diverse activiteiten. Te denken valt aan:

 • instructeurs voor lessen in het zwembad bij Diploma Zwemmen en Zwemmend Redden
 • instructeurs voor EHBO-lessen
 • versterking van de evenementencommissie
 • het organiseren en trekken van kleine projecten binnen de vereniging

Momenteel hebben we de volgende vacatures. Heb je interesse en wil je meer informatie, stuur dan je mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuursfunctie: secretaris

Werkzaamheden:
Als secretaris ondersteun je het bestuur door het voorbereiden van de bestuursvergaderingen en het bewaken van de gemaakte afspraken. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de agenda en het notuleren van de bestuursvergaderingen en de algemene vergadering, de post, de mailbox en het archief.
Naast de specifieke functietaken zijn er ook algemene bestuurstaken die opgepakt kunnen worden. Dit gebeurt altijd in overleg.

Werktijden:
Ongeveer 3 uur per week

Competentiekeuze:

 • teamspeler
 • schriftelijk communiceren
 • samenwerken
 • zelfstandig
 • plannen / organiseren
 • betrokkenheid
 • computergebruik

Soort werk:
Bestuur, administratief, organiseren

Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen opgeroepen voor hulp bij overstroming Limburg

Wie de beelden van de (dreigende) overstromingen in Limburg heeft gezien, moet het zijn opgevallen dat daar o.a. veel boten en lifeguards van Reddingsbrigade Nederland aanwezig waren.

Zij verkennen ondergelopen gebieden, redden en evacueren mensen en dieren en leveren logistieke bijstand aan hulpverleningspartners.

Dat is het werk waar de afdelingen Zwemmend en Varend Redden hun leerlingen voor opleiden. Het is mooi en waardevol als je hulp dan wordt ingeroepen en je een nuttige bijdrage kunt leveren.

Is dat iets voor uw kind of voor jezelf? Meld je dan aan bij de Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen. Dit kan per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lifeguards bieden Coronahulp

Gespot op Facebook: https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmark.peeters.96%2Fposts%2F10226758778380756&show_text=true&width=500

Van onze vereniging hebben drie leden zich hiervoor aangemeld en zijn actief geweest, te weten: Marit, Maarten en Simon. Misschien moeten we vier zeggen, want ook de RVR-coördinator Mark is lid van onze vereniging.

Zij hebben ongeveer een half jaar niet-spoedeisend COVID-vervoer namens het Rode Kruis Utrecht gedaan. Dit bestond uit twee hoofdgroepen, namelijk mensen vanuit het ziekenhuis weer naar huis brengen. Door de verplaatsingen kon dit door het hele land zijn. En ook veel dialyseritten. Patiënten die dialyse nodig hadden, maar, doordat ze ook besmet waren met Corona, geen gebruik konden maken van het standaard vervoer voor dialyses. Deze zijn namelijk niet ingericht voor vervoer van Coronapatiënten. Naast deze twee hoofdgroepen, soms ook ander vervoerswerk, zoals het vervoer voor de voedselbank of het verplaatsen van daklozen met COVID, naar de speciale opvang hiervoor.

Dit is later aangevuld met vaccinatieritten. Dit is het brengen en halen van personen die gevaccineerd moesten worden. Het was niet alleen het vervoer, maar ook de begeleiding op de locatie zelf. Veel van deze mensen zitten in een rolstoel of lopen normaal met een rollator.

Voor alle bovenstaande ondersteuning gold dat deze mensen binnen hun eigen netwerk geen mogelijkheid hadden om dit te regelen.

Gelukkig met de dalende Coronacijfers is deze hulp nu niet meer nodig.

 • Beleidsstukken

  Hier staan alle beleidsstukken die door het bestuur zijn vastgesteld en het gevolg zijn van de algemene beleid vastgesteld door de Algemene Vergadering. Het zijn beleidsstukken die betrekking hebben op alle leden.