Welkom bij Zwemvereniging De Ronde Venen / Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen

Zwemvereniging De Ronde Venen is een vereniging met heel veel enthousiaste vrijwilligers die onder andere de opleidingen verzorgen voor:

  • Diploma Zwemmen: de ABC-diploma’s, zwemvaardigheidsdiploma’s en survivaldiploma’s op de zaterdagochtend
  • Zwemmend Redden: de diploma’s op het gebied van zwemmend redden op de woensdagavond
  • Varend Redden: diploma’s op het gebied van de waterhulpverlening van Reddingsbrigade Nederland

Lees meer...

Eindelijk hun diploma

Op 7 maart waren er op de afdeling Diploma Zwemmen proefexamens voor de Zwemdiploma’s A, B en C. Een dag later vernamen de ouders / verzorgers welke leerlingen aan de examens op 21 maart mochten deelnemen.
Het coronavirus gooide roet in het eten, want het zwembad werd gesloten en de examens konden niet doorgaan. Dat was natuurlijk niet leuk voor de leerlingen. 
Toen duidelijk werd dat het virus nog wel wat langer zou rondwaren, heeft de afdeling Diploma Zwemmen als licentiehouder contact met de Nationale Raad Zwemdiploma’s (NRZ) opgenomen met de vraag of het proefzwemmen als examen mocht worden aangemerkt. Gelukkig vond de NRZ de situatie ook bijzonder en had zij voldoende vertrouwen in onze kwaliteiten en kreeg de afdeling Diploma Zwemmen toestemming om de leerlingen die voor de examens waren uitgenodigd hun diploma te geven. 
De grote vraag werd wanneer die diploma’s overhandigd konden worden. Het zwembad was nog lang gesloten en toen het weer open ging, was het volgens ons protocol niet toegestaan om ouders / verzorgers in het zwembad toe te laten. Als oplossing werd gekozen om zaterdagochtend 6 juni 2020 de diploma’s buiten aan de geslaagden te overhandigen. Het weer zat niet echt mee, maar de leerlingen waren blij met hun diploma en het aangeboden zakje chips.

Stukken vanuit het bestuur

De afgelopen periode hebben we als bestuur de nodige tijd besteed aan het vaststellen van regelingen, beleidsstukken, handleidingen en dat soort zaken. We noemen dit vanaf nu 'Stukken vanuit het bestuur'. Het idee is om dit verder uit te breiden. Er is een overzicht op www.zdrv.nl gemaakt waarop alle openbare stukken zijn geplaatst en ook wanneer ze in zijn gegaan en wanneer ze gereviseerd moeten worden. Deze stukken zijn beschikbaar voor leden en daarom moet je wel ingelogd zijn om ze te zien. Ook zal je zien dat er stukken bij staan die voor een beperkt aantal leden van toepassing zijn. Er is bewust voor gekozen om ook stukken die niet voor ieder lid van toepassing zijn, wel voor ieder lid beschikbaar te maken.
Onze intentie is om elk stuk elk jaar te reviseren. Dat hoeft niet te betekenen dat er ook echt iets wijzigt, maar er is dan wel naar gekeken of alles nog klopt en/of het wellicht beter kan.
Als een stuk is aangepast, worden leden hiervan niet automatisch op de hoogte gesteld. Echter na inloggen op mijn.zdrv.nl krijg je een lijst met stukken die sinds je vorige login zijn aangepast.

Login voor mijn.zdrv.nl

Met een login voor mijn.zdrv.nl kun je steeds meer. Een paar voorbeelden:
- Inschrijven voor evenementen en bekijken wie zich nog meer hebben ingeschreven.
- Controleren of je gegevens in de ledenadministratie nog correct zijn. En sommige gegevens ook online
  aanpassen.
- Bekijken welke mailings we je hebben gestuurd.
- Toestemmingen voor foto's en video's geven en ook bekijken welke je gegeven hebt.
Heb je nog geen login, hier (https://zdrv.nl/uitleg-over-inloggen) kun je lezen hoe je dat regelt. En als je toch op deze website bent, kijk dan ook gelijk even op de agenda wat er allemaal aan komt.

Pieten in het zwembad

Wat een verassing! Op zaterdagochtend 23 november en woensdagavond 27 november kwamen er opeens pieten kijken bij het zwemmen. De kinderen lieten hun mooiste zwemslagen en de leukste spelletjes zien. Aan het einde mocht iedereen een cadeautje grabbelen en natuurlijk waren er pepernoten. De pieten hebben de instructeurs laten weten dat ze erg trots zijn op de kinderen.

Redders Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen behalen diploma

Uit het persbericht van Jan Hooghoed dat aan de lokale media is verzonden.

Uitdagende zwemcursus voor doorzetters met redders-instinct.Dolgelukkig waren zij na het behalen van hun zwemvaardigheidsdiploma’s. Spannend was het woensdagavond 26 juni 2019 wel voor de 22 afzwemmers in het Veenweidebad in Mijdrecht. Na een seizoen van oefenen in het redden van een drenkelingen onder diverse omstandigheden was het dan zover. Door de examencommissie werd er onder andere gekeken of de redders zichzelf ook onder moeilijke omstandigheden konden redden zowel theoretisch als praktisch.

Lees meer...

Word redder bij Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen

Uit het persbericht dat door Jan Hooghoed naar de lokale media is gezonden.

Word redder bij Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen.
We hebben je nodig……!

Met beide handen pakte de Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen de gelegenheid aan om zich op de Open Dag van Optisport in Mijdrecht te presenteren.
Onder het motto: Kom gratis een proefles volgen bij de Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen waren de redders aanwezig.

Lees meer...

  • Beleidsstukken

    Hier staan alle beleidsstukken die door het bestuur zijn vastgesteld en het gevolg zijn van de algemene beleid vastgesteld door de Algemene Vergadering. Het zijn beleidsstukken die betrekking hebben op alle leden.