Regio oefening

Op zaterdag 15 oktober organiseert Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen voor de reddingsbrigades in de regio Utrecht de jaarlijkse calamiteitenoefening.

Waarom deze oefening?
Jaarlijks wordt er geoefend om zich als regionale reddingsgroep van de Nationale Reddingsvloot (NRV) gezamenlijk voor te bereiden op een inzet bij overstromingen en grootschalige waterhulpverlening, zoals vorig jaar in Limburg.

Wat gaan we oefenen?
De oefening staat dit jaar in het teken van multidisciplinair samenwerken en navigatie in ondergelopen gebied. Tijdens de oefening werkt de Reddingsbrigade met vier NRV eenheden samen met meerdere eenheden van de collega hulpdiensten. Aan de opgeroepen hulpverleners de taak om het calamiteiten gebied te verkennen, evacuatie en registratie van slachtoffers, gewonden te verzorgen en materialen te bergen.

Waar gaan we oefenen?
Gedurende deze oefendag kunt u de reddingseenheden tegenkomen op verschillende locaties binnen onze gemeente o.a. in Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen. Zo zullen zij na de lunch hun opwachting maken bij de Ringvaart Veenzijde. U bent van harte welkom om te komen kijken naar de verrichtingen van de hulpverleners. Houdt daarbij wel gepaste afstand zodat zij hun werk kunnen doen. Als organisatie zijn wij ons bewust van de gebeurtenissen op deze oefenlocatie in 2003. Destijds hebben wij als lokale reddingsbrigade ook bijgedragen aan de hulpverlening ten gevolge van de dijkdoorbraak. Mocht u als bewoner tijdens of na afloop van de oefening behoefte hebben om hierover te praten, onze oefenstaf staat u graag te woord.

De organisatie
De Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR) Utrecht is het samenwerkingsverband van de acht reddingsbrigades in de provincie Utrecht en Reddingsbrigade Nederland. De RVR Utrecht treedt hierbij op als één regionale gesprekspartner o.a. voor de veiligheidsregio en andere netwerkpartners. Vier van onze reddingseenheden maken onderdeel uit van de Nationale Reddingsvloot om als ‘first respons’ ingezet te worden bij grote watercalamiteiten en overstromingen in Nederland. Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen is dit jaar gastheer van de jaarlijkse regionale oefening.

Sponsering
We willen Firma Ruizendaal Waverveen bedanken voor de sponsering van heerlijke frisse appels en Albert Heijn Vinkeveen voor een mooie korting op de boodschappen.

Meer informatie?
Voor meer informatie is de organisatie van deze oefening bereikbaar via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oefening Houten 2021